Skireis Wagrain

Leren skiën, snowboarden, je ‘three-sixty’-wens in de praktijk brengen, door de half-pipe klieven of heerlijk door de poedersneeuw drijven samen met je vrienden en vriendinnen?
Het kan!

Deze fantastische vakantie beleven we in Wagrain (Oostenrijk) tijdens de krokusvakantie – voor maximum 50 leerlingen uit het 3de jaar – en tijdens de eerste paasvakantieweek – voor maximum 95 leerlingen uit het 1ste en 2de jaar.

Aangezien de plaatsen beperkt zijn en deze formule zeer in de smaak valt bij onze jonge sneeuwliefhebbers, is snel zijn de boodschap!
Na het ontbijt staat iedereen ongeduldig te wachten voor een hele dag sporten in de natuur.
De groentjes ontdekken al snel dat het een zwoegen is om gestructureerd een daling aan te vatten. Letterlijk met vallen en opstaan fun hebben, blijkt een accurate omschrijving van de eerste uurtjes in de wintersport. Na luttele dagen is het gevoel van voldoening des te groter en sluipen zwaardere termen de conversaties tussen de jongelui binnen. Een ‘backside-grap’ in het snowpark lijkt dan maar een zoveelste uitdaging.

De gevorderden halen ondertussen hun hartje op in het spoor van onze ervaren monitoren die de weg kennen door ongerepte stukjes diepsneeuw, leren superscherp ‘carven’ of proberen hun steeds hogere sprongen spectaculairder te maken.
De leerlingen kennen geen minuut verveling. De ene afdaling na de andere en ’s avonds een erg gevuld programma van entertainment.
Het is dan ook altijd tranen met tuiten huilen als het einde van de stage zich aankondigt.
Neen, negen dagen is te kort!