Impressies Projectdagen 2023

De projectdagen op het Jan-Van-Ruusbroeckollege
29 maart 2023, door 3 MT


De paasexamens zijn achter de rug en binnen enkele dagen begint de welverdiende vakantie. Zoals elk jaar, zijn er ook dit jaar projectdagen op onze school. Gedurende deze periode krijgen de leerlingen workshops, onder meer over algemene vaardigheden die niet in de leerplannen ter sprake komen. Ook willen we vanuit de Ignatiaanse visie onze blik verruimen door op een andere manier les te geven.
Vooral in de eerste en tweede graad willen we de leerlingen nog veel laten proeven van vanalles en nog wat, omdat ze nog veel keuzes moeten maken in hun verdere schoolcarrière.

Dit jaar hebben de eerstejaars zich ingezet voor de schade van de natuurrampen in Turkije en Syrië, zo hebben ze 10 km gewandeld. Ook hebben ze naar een getuigenis geluisterd over leven met een beperking. Het tweede jaar is naar de voorstelling “Zo is het mooi geweest” gaan kijken en hebben daar een bespreking over gehad. Enkele klassen hebben ook een workshop gekregen van het JAC. Gisteren kregen de derdejaars een getuigenis van een ex-drugsverslaafde, hij sprak over de gevaren van drugs en hoe je er het beste mee kan omgaan. Op de planning staat ook een bezoek aan de Hallepoort in Brussel. De vierdejaars konden we vandaag ook terug vinden in Brussel, zij bezochten vandaag o.a. het Vlaams Parlement. De vijfdes hebben vandaag ook geluisterd naar een getuigenis, Voor hen kwam er vandaag een hiv-patiënt getuigen over zijn ervaringen en adviezen over dat onderwerp. De zesdes werken aan hun eindprojecten van juni.

De leerlingen genieten er in elk geval van en we hopen deze traditie nog jaren te mogen voortzetten.