Grieks-Latijn is een sterk theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Ze combineert een brede algemene vorming met een uitgebreid aanbod Grieks en Latijn en een uitgebreid pakket wiskunde. De leerlingen verdiepen zich in het taalsysteem van twee klassieke talen en verwerven via het lezen van teksten een dieper inzicht in de taal en cultuur van de klassieke oudheid.
Je vindt het fijn om je te verdiepen in de taal, de cultuur en de denkpatronen van de oudheid. Je gaat graag op een gestructureerde manier om met taal. Je wil Griekse en Latijnse teksten ontdekken en begrijpen. Je houdt ervan om te zoeken naar een gepaste vertaling. Daarnaast vind je het belangrijk om uitgedaagd te worden in het vak wiskunde.
De richting latijn combineert een brede algemene vorming met een uitgebreid aanbod Latijn en een uitgebreid pakket wiskunde. De leerlingen verdiepen zich in het taalsysteem van het Latijn en verwerven via het lezen van teksten een dieper inzicht in de taal en cultuur van de klassieke oudheid.
Je vindt het fijn om je te verdiepen in Latijn, en in de cultuur en denkpatronen van de Romeinen. Je gaat graag op een gestructureerde manier om met taal. Je wil Latijnse teksten ontdekken en begrijpen. Je houdt ervan om te zoeken naar een gepaste vertaling. Je wil je tegelijkertijd ook verdiepen in wiskunde om abstracte begrippen en concepten te leren hanteren.
De richting economische wetenschappen combineert een brede algemene vorming met een uitgebreid pakket economie en wiskunde. Via de specifieke vorming in economie verwerven leerlingen inzicht in de economie als systeem en de werking van ondernemingen. Ze leren logisch en kritisch te denken om economische en wiskundige concepten en hun onderlinge verbanden te begrijpen.
Je vindt het fijn om je te verdiepen in economische thema’s. Je doorgrondt (bedrijfs)economische concepten en hun onderlinge verbanden vanuit concrete maatschappelijke contexten via logisch en kritisch redeneren. Je hoeft geen voorkennis te hebben van economie om te starten in deze richting. Je wil je tegelijkertijd ook verdiepen in wiskunde om abstracte begrippen en concepten te leren hanteren.
De richting natuurwetenschappen combineert een brede algemene vorming met deductief, empirisch en probleemoplossend leren vanuit de kernwetenschapen biologie, chemie, fysica en vanuit de wiskunde. In het wetenschappelijk project worden de wetenschappen geïntegreerd aangeboden vanuit natuurwetenschappelijke contexten.
Je bent geïnteresseerd om planmatig te werk te gaan bij het onderzoeken van fenomenen en het oplossen van problemen in de biologie, chemie en fysica. Je ziet het als een uitdaging om een brede waaier aan wiskundige en wetenschappelijke inzichten doelgericht met elkaar in verband te brengen door middel van analytisch en inzichtelijk denken.
De richting humane wetenschappen combineert een brede algemene vorming met filosofie, kunstbeschouwing, sociologie en psychologie. Leerlingen maken een begin met het filosoferen over de mens, de wereld rondom ons, en de zin van het leven. Ze leren kijken en luisteren naar kunst en ze leren kunstwerken analyseren vanuit een kunsthistorisch kader. De leerlingenleren verbanden zien met betrekking tot de hedendaagse samenleving, de mens en zijn gedrag. Daartoe maken ze kennis met klassieke psychologische en sociologische theorieën.
Je vindt het fijn om op een analytische en wetenschappelijk manier te kijken naar mens en samenleving. Je wil je verdiepen in filosofie, kunst, sociologie en psychologie en je wil alle aspecten van het menselijk bestaan bestuderen en begrijpen.
De richting moderne talen combineert een brede algemene vorming met een uitgebreid pakket talen. De leerlingen verdiepen hun communicatievaardigheden in het Engels, Frans en Nederlands. Daarenboven krijgen zij Duits als een extra vreemde taal. De studierichting daagt hen ook uit op het vlak van communicatiewetenschappen. In het vak economie wordt de basis gelegd van de algemene economie.
Je bent verbaal sterk en je hebt een sterk taalgevoel. Je wil taal op een abstracte manier analyseren en je wil op een gestructureerde manier met talen omgaan. Je bent geboeid door literatuur en de analyse ervan. Je drukt je graag vlot en gepast uit in verschillende moderne talen en je bent nieuwsgierig naar andere culturen. Je wil je verdiepen in de impact van taal en communicatie op cultuur en samenleving. Je wil leren kritisch nadenken over de rol van de media in onze samenleving.
created with