U bevindt zich hier: thuis>projecten > vroemvroemclub

Vlaanderen Brussel Europa

projecten

detail image 1

vroemvroemclub

Jarenlang al bestaat op ons college de Vroemvroemclub en sinds 2009 is er nog een interessant extraatje!

Deze club verenigt zesdejaars die de theorie van de wegcode onder de knie willen krijgen.  Ook leerlingen die 17 jaar zijn en nog niet in het zesde jaar zitten, kunnen meedoen.
Aansluitend op de lesuren, zowel op een gewone lesdag om 16.25u. als op een woensdagmiddag om 12.30u., worden lesgroepen gevormd van maximum 30 jongeren. Zij krijgen in vier blokjes van 100 minuten de volledige theorie voorgeschoteld. Een groot voordeel voor de jongeren is het feit dat ze zich niet hoeven te verplaatsen. In plaats van in hun eentje alles in te studeren, kunnen ze dit nu in groep doen en worden door de ervaren lesgever de juiste accenten gelegd en de nodige achtergrondinformatie gegeven.

Dhr. Stevens, oud-leerkracht Engels-Nederlands-godsdienst, blijft bereid om in zijn vertrouwde college de lessenreeks te geven. We werken daarvoor samen met rijschool Traffix te Meise. Mits het invullen van een subsidiedossier krijgen we de lessen terugbetaald.

De lessenreeks Rijbewijs op school biedt een elektronisch leerplatform met heel wat oefeningen aan. Voor de leerlingen die dit wensen kan bovendien het handboek Wees Wegwijs rijbewijs B besteld worden.

Ook voor het examen zelf hoeven de leerlingen zich niet te verplaatsen. Het examencentrum komt met de geijkte computers naar de school. De leerlingen moeten er enkel een half uurtje les voor missen en hun identiteitskaart op zak hebben. Voor de organisatie van het theorie examen rijbewijs B op onze school, werken we samen dit examencentrum : Kolonel Bourgstraat 118, 1140 Brussel.
We plaatsen de lessenreeks in het eerste trimester om niet te overlappen met de toneelrepetities, maar wel zo laat mogelijk in dat trimester zodat zoveel mogelijk deelnemers reeds 17 zijn. Wie op het moment van het examen nog geen 17 is, kan toch de lessen volgen en met een voucher later naar het examencentrum van keuze trekken.
Alle verdere informatie over dit project is te verkrijgen bij de adjunct-directeur.