U bevindt zich hier: thuis > projecten>SMS

Vlaanderen Brussel Europa

projecten

detail image 1
detail image 1
detail image 1
detail image 1

SMS

Waarom is er een sociaal project op school?

Sinds enkele decennia zijn christenen zich er weer heel scherp van bewust dat ze het evangelie maar geloofwaardig kunnen verkondigen als ze zich tegelijkertijd inzetten voor meer rechtvaardigheid. Samen met alle mensen van goede wil zetten christenen zich dan ook daadwerkelijk in voor een betere wereld. Onze leerlingen zitten in de humaniora. Het woord humaniora verwijst naar het Latijnse humanior en dat betekent meer mens worden. Meer mensen worden heeft in de ignatiaanse opvoeding – opvoeding in het spoor van Ignatius – altijd centraal gestaan. Ignatiaanse opvoeders geloven dat de inzet voor de kwetsbare naaste je meer mens maakt. Dat inzicht vind je in het opvoedingsproject van de ongeveer 2000 jezuïetencolleges en –universiteiten wereldwijd:


Het jezuïetencollege zorgt ervoor dat de leerlingen zich ten dienst kunnen stellen van de kansarmen. Om echt opvoedkundig te zijn, dient deze ervaring gepaard te gaan met reflectie.


Zo worden in Cairo, Madrid, Seoul, Bogota… en in Brussel jongeren gevoelig gemaakt voor de sociale problemen van onze wereld in projecten en door reflectie. Niet om hen te belasten met al het leed van de wereld. Maar wel om hen te laten ervaren dat belangeloze inzet deugd doet en vervult. Door die inzet wordt men namelijk een mens voor anderen.